Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Base_camp (Berlijn): de beste klantervaring die een mobiele provider kan aanbieden

Het lijkt erop dat de mobiele telecomproviders eindelijk hebben begrepen dat er een nieuwe klantervaring nodig is om de tevredenheid van hun klanten te verhogen. Sommige providers hebben dat alleszins ingezien, zoals we al aanhaalden in een vorig artikel over de flagship stores van O2 en Deutsche Telekom in Berlijn.

Begin juli bezochten we die andere Duitse mobiele provider, Base, die een winkel met de goed gevonden naam “Base_Camp” opende in een straat parallel aan Unter den Linden.

Verschillende marketingrecepten en loftsfeer

In tegenstelling tot de winkels van O2 en Deutsche Telekom, ligt Base_camp in een verkoopruimte met hoge plafonds, wat haar een ruwe en aangename loftsfeer bezorgt.

De marketingrecepten die Base gebruikt verschillen lichtjes van die van O2 en Deutsche Telekom. Alhoewel de toestellen (smartphones, tablets, phablets, aangesloten voorwerpen) vrij te bekijken zijn om ze uit te proberen en ermee te spelen (zoals het gekoppelde uurwerk van Samsung), lijkt de verkoopruimte meer op een café dan op een echte winkel.

Er staan overal tafels en sofa’s en u kunt er zitten en werken, bijvoorbeeld met de computers en tablets die gratis ter beschikking worden gesteld. U kunt er ook genieten van een (goede) koffie, een stuk taart of een vlugge snack (zeer lekker overigens), hetzij aan een van de tafels of buiten op het terras als het weer goed is.

Een winkel opgevat als ruimte voor co-working.

We hadden hier uiteindelijk de indruk van een winkel waar verkoop maar zijdelings tot de klantervaring bijdraagt. Wat Base hier doet, is mensen rond haar merk verzamelen in een ruimte waar de technologie die ze verkoopt kan worden gebruikt. Base_camp wordt zo meer een laboratorium waar klanten kunnen worden geobserveerd op locatie, terwijl ze “het merk beleven” en de technologie gebruiken die vandaag de dag deel uitmaakt van ons dagelijks leven.

Besluit

Base_camp is (tot op vandaag) de ultieme klantervaring die een telecomprovider kan bieden. Het is geen winkel meer; het is meer als een laboratorium waar de interactie tussen klant en technologische toepassing kan worden bestudeerd en waar het merk kan worden beleefd zonder commerciële druk.

Zoals we al in een ander artikel schreven over O2 en Deutsche Telekom, is dit initiatief meer dan lovenswaardig maar nog verre van wijdverspreid, omdat de meeste winkels nog altijd een middelmatige en saaie verkoopervaring aanbieden.

Tags: , , ,

Pierre-Nicolas is de directeur van de marketing agentschap IntoTheMinds. Hij heeft speciaal interesse voor e-commerce, retail, HoReCa en supply-chain projecten. Hij is ook een onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt ook als coach voor meerde publieke organisaties. Hij verwelkomt Linkedin uitnodigingen : gelieve gewoon een paar woorden toe te voegen en uit te leggen waarom U wilt connecteren.

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *