Verdien geld door onze enquêtes te beantwoorden

Schrijf u nu uit !
De blog van het marketing agentschap IntoTheMinds
Marktonderzoek en ondernemers coaching

Apple Parijs: hetzelfde recept als in New York

Ik ben naar de Apple Store in de Parijse Opéra gegaan als aandachtige bezoeker, gewapend met mijn analyse van de klantenervaring in de Apple Store op 5th Avenue in New York.

Ik moest constateren dat Apple dezelfde recepten had toegepast (met het verschil van de kleur van de T-shirts van de verkopers): dezelfde luchtige en eenvoudige presentatie van de producten, soortgelijke organisatie van de ruimte, hetzelfde aantal verkopers om de toekomstige klanten te informeren. Mijn enige vraag was over het professionalisme en de motivatie van de verkopers, die in New York zo’n indruk op mij gemaakt hadden.

Wel …. De verkopers zijn net zo goed als in New York: vriendelijk, goed op de hoogte van de produkten en ZEER aandachtig voor de wensen van de klant. Ik ben gewend aan de afschuwelijke normen van klantenservice in Europa, dus ik kan me alleen maar afvragen wat het geheim van Apple is om zulke goede verkopers aan te werven.

Mijn mening:

Zou hun recept niet zijn: « Hire for attitude, train for skills » ?

Tags: ,

Pierre-Nicolas est Docteur en Marketing et dirige l'agence d'études de marché IntoTheMinds. Ses domaines de prédilection sont le BigData l'e-commerce, le commerce de proximité, l'HoReCa et la logistique. Il est également chercheur en marketing à l'Université Libre de Bruxelles et sert de coach et formateur à plusieurs organisations et institutions publiques. Il peut être contacté par email, Linkedin ou par téléphone (+32 486 42 79 42)

Share This Post On

Submit a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *