4 november 2016 263 woorden, 2 min. gelezen

SIAL 2016: een innoverende cake met “ augmented reality ”

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Wie durft er te beweren dat de voedingssector niet « out of the box » kan denken en verbazingwekkende innovaties in elkaar kan steken ? Ook al is het zo dat 50% van de innovaties de eerste zes maanden niet overleven, willen we […]

Wie durft er te beweren dat de voedingssector niet « out of the box » kan denken en verbazingwekkende innovaties in elkaar kan steken ? Ook al is het zo dat 50% van de innovaties de eerste zes maanden niet overleven, willen we toch ons plezier als marketeer niet bederven en nu even genieten van het nieuwe product van Compagnie Pâtissière (Frans), een KMO van 60 medewerkers in Marseille. Hun taart met augmented reality werd als een van de innovaties op het salon SIAL 2016 verkozen en dus gingen wij natuurlijk een bezoekje brengen om er meer over te weten te komen.

Compagnie Pâtissière is gespecialiseerd in diepvriespatisserie en hun laatste modellen laten toe om te interageren via een app met augmented reality. Een stukje decoratie van de taart is immers een  « oog » dat door de mobiele applicatie wordt herkend en een animatie in gang zet. Kinderen zullen in de wolken zijn. De doelgroep van de “augmented reality” cake is dan ook de leeftijdsgroep van 2 tot 14 jaar.

Technisch is het « oog » het chocoladen plaatje op de taart, waarvan de vorm en het motief voldoende typisch is om als startknop te dienen.

Deze innovatie komt voort uit de opportuniteit die de algemene directeur zag in de applicatie om het bedrijf te differentiëren. Toegepast op het universum van de patisserie kan deze innovatie kinderen gelukkig maken tijdens hun verjaardagsetentje.

Er werd voor de lancering geen marktstudie uitgevoerd, behalve een onderzoek naar het gedrag van 2-14 jarigen en hun gebruik van smartphones en mobiele toepassingen.

De cake zal vanaf november 2016 beschikbaar zijn bij Carrefour voor minstens 8 euro.



Posted in Innovation.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *