9 december 2014 608 woorden, 3 min. gelezen

Lancering van de nieuwe blog : +25% lezers, +50% bezochte pagina’s

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Net voor Kerstmis lanceerden wij de herschikking van onze blog (een samensmelting van onze twee blogs eigenlijk). Met enkele weken vertraging trekken we de eerste conclusies over wat er wel en – helaas- (nog) niet werkt. Meer bezoekers, meer bezochte […]

Net voor Kerstmis lanceerden wij de herschikking van onze blog (een samensmelting van onze twee blogs eigenlijk). Met enkele weken vertraging trekken we de eerste conclusies over wat er wel en – helaas- (nog) niet werkt.

Meer bezoekers, meer bezochte pagina’s

De eerste aanzienlijke verbetering is een duidelijke stijging van het aantal bezoekers. Gemiddeld hebben we 25% meer bezoekers in vergelijking met de laatste weken van 2013.

De meest spectaculaire verbetering is echter het aantal bezochte pagina’s en de tijd die er op de website wordt doorgebarcht. Als we dag op dag vergelijken, merken we dat het aantal bezochte pagina’s met 50% is gestegen. Tegelijk is ook de tijd die op de blog wordt doorgebracht met 200% gestegen (wat betekent dat mensen nu gemiddeld meer dan één blog lezen…of ze raken verloren in al de meanders van de site). In 2013 kwam een bezoek gemiddeld overeen met het lezen van één artikel; nu zijn het eerder twee artikels.

 

Delen op sociale media halfstok 

Ondanks al mijn pogingen blijft het moeilijkste punt het gedeeld worden op sociale media. Ik heb vanalles geprobeerd; het meest efficiënte was artikels delen via Linkedin en Twitter met de juist hashtags. Dat heeft bijgedragen aan de groei van onze Twitteraccount (ongeveer 200 lezers). De sleutel om meer followers te krijgen en meer gedeeld te worden is duidelijk meer personen te volgen en met hen in dialoog te gaan. Het is echter zo dat blogs schrijven al veel tijd in beslag neemt (als u ooit probeerde kwaliteitsvolle inhoud te schrijven, weet u wat ik bedoel) en dat er geen tijd overblijft voor andere “sociale” activiteiten.

Ik heb de laatste jaren mensen gekend die duizenden lezers hadden, maar hun leven lijkt wel volledig op sociale media afgestemd te zijn (buitensporig veel twitteren en voortdurend met Facebook verbonden). Ik vroeg me op een bepaald moment af wat die mensen eigenlijk doen om de kost te verdienen of hoe ze efficiënt kunnen werken met al de tijd die ze doorbrengen op sociale media. Het is ongetwijfeld een persoonlijke overwinning om 5000 lezers te hebben, maar voor mij blijft de vraag: behalve het ego, wat is de return on investment van die “sociale” online-activiteiten?

Een nieuwe poging om het delen te stimuleren

Na veel artikels te hebben gelezen over het gedrag van lezers en het delen via sociale netwerken, realiseer ik me nu dat onze shareknop niet op de juiste plaats stond (onderaan het artikel).

Veel deskundigen stellen voor om de knop bovenaan het artikel te plaatsen of om een zwevende knop te gebruiken om de beste resultaten te krijgen. Een eerste stap naar meer succes is dus een knop bovenaan het artikel plaatsen, waarmee men gemakkelijk het gekozen artikel kan delen. Als er dan beterschap is, zullen we iets verder gaan en een zwevende knop invoeren.

Inhoud in het Nederlands

Last but not least wordt 2014 ook het begin van de Nederlandse versie van de blog. Niet alleen de wekelijkse artikels zullen voortaan worden vertaald, maar we willen ook de artikels uit het verleden in het Nederlands aanbieden. Tot de zomer 2014 worden er 10 per week online gezet. We zullen dan de resultaten bekijken en beslissen om al dan niet voort te gaan in de taal van Van Dale.

Besluit

Deze blog is het resultaat van een persoonlijk initiatief dat in 2009  begon. De inhoud is vrij toegankelijk en blijft volledig gratis ter ondersteuning van hen die willen bijleren en nadenken. Diepgaande artikels met kwaliteitsvolle inhoud schrijven vraagt echter een grote hoeveelheid energie. Het beste geschenk dat u ons daarom kunt geven, is onze inhoud te delen op uw Twitteraccount, uw Linkedin-profiel of uw Facebookpagina. Meer lezers krijgen is onze mooiste beloning.



Posted in Diverse.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *