22 mei 2015 575 woorden, 3 min. gelezen

De Lily camera: revolutie in het land van de drones of toch niet?

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
In sectoren die momenteel “in beweging” zijn, lijken drones wel een hoofdplaats in te nemen. Hun polyvalentie maakt ze bijzonder interessant voor heel wat opkomende toepassingen. Werp een blik op het voorbeeld (van Amazon) hieronder om u te overtuigen. Of […]

In sectoren die momenteel “in beweging” zijn, lijken drones wel een hoofdplaats in te nemen. Hun polyvalentie maakt ze bijzonder interessant voor heel wat opkomende toepassingen. Werp een blik op het voorbeeld (van Amazon) hieronder om u te overtuigen.

Of op deze andere video over een project dat Google in het geheim ontwikkelde in Australië.

De revolutie van drones is misschien even opwindend en veelbelovend als die van 3D-printing.

Drones worden voornamelijk in de vrijetijds- en ontspanningssector gebruikt. Maar in die sector is er al lang geen evolutie meer. Na een periode van miniaturisering, vereenvoudiging en kostenvermindering, zijn we  met z’n allen aan het wachten op een echt verbazingwekkende innovatie. De Lily drone-camera is misschien wel de uitvinding waarop we wachten. Het zou een doorbraak kunnen zijn, zoals sommigen voorspellen, maar toch twijfelen wij. Volgens ons is het slechts een tussenstap naar een nog meer fundamentele verandering. Maar laten we beginnen bij het begin. Wie is Lily?

De Lily camera: uw perfecte gezel voor video’s in de open lucht en ongelooflijke selfies 

De Lily camera is een zelfsturende drone, die een zender op uw pols volgt. Dat lijkt ingewikkeld op het eerste gezicht, niet? Maar eigenlijk is het heel eenvoudig en dat is net het mooie ervan. De mensen van Lily Robotics (de start-up die de drone maakte) hebben inderdaad een van de grote problemen van elke drone-amateur opgelost:  de controle over en besturing van het toestel. Met Lily wordt dat alles helemaal overbodig. Lily volgt gewoon het signaal dat de tracker (die lijkt op een grote horloge, zoals u ziet op de video hieronder) uitzendt, dat is alles. U kunt de drone vergeten: hij volgt u, filmt u, neemt foto’s van u. U bent de ster en de drone uw paparazzi. Is het leven niet mooi?

U moet toegeven dat de video gewoonweg geniaal is en dat het moeilijk is te weerstaan aan Lily na het zien ervan. Maar als men de voor- en nadelen van het toestel objectief beschouwt, kan men terecht ook andere besluiten trekken.

Waarom de Lily camera al vlug overbodig lijkt 

Wij zien drie grote nadelen aan het product.

Ten eerste is de autonomie, zoals voor de meeste drones, zeer kort. Ze bedraagt slechts 20 minuten en de batterijen kunnen niet worden vervangen. Als u een liefhebber bent van sport in de open lucht, kan het zijn dat u de drone een hele (of een halve dag) met u moet meeslepen voor slechts 20 minuten video.

Ten tweede is wat u met deze drone kan doen eigenlijk redelijk beperkt. Als u niet van buitenactiviteiten en open ruimtes houdt, waarvoor kan Lily dan nog dienen?

Ten derde is er een klein juridisch probleem met het gebruik van Lily. Misschien mag u Lily helemaal niet gebruiken. Het juridisch hiaat rond drones beperkt het gebruik ervan zeer sterk (behalve voor drones van minder dan 60 gram, wat duidelijk niet het geval is bij Lily).

Besluit

De kracht van de Lily camera is tevens haar grootste zwakheid. Deze drone is een zuiver product van de social mediattitude (de behoefte om ons te willen tonen op sociale media en reclame voor ons te maken) waarin we zijn ondergedompeld. We moeten ons onderscheiden, onze vaardigheden tonen en altijd een stap voor zijn op de andere. Lily is het perfecte instrument om u op te waarderen. Voor $ 499 (prijs in voorbestelling, anders $ 999), zal Lily u helpen de show te stelen en uw Facebookvrienden jaloers te maken.



Posted in Innovation.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *