7 januari 2015 478 woorden, 2 min. gelezen

2015: wat voorbij is, wat er ons te wachten staat

Door Pierre-Nicolas Schwab Gepromoveerd in marketing, directeur van IntoTheMinds
Het is de traditie om het nieuwe jaar te beginnen met een overzicht van het voorbije jaar en met een reeks goede voornemens om het nieuwe jaar aan te vatten. Ik zal vlug over de realisaties van vorig jaar heengaan […]

Het is de traditie om het nieuwe jaar te beginnen met een overzicht van het voorbije jaar en met een reeks goede voornemens om het nieuwe jaar aan te vatten.

Ik zal vlug over de realisaties van vorig jaar heengaan en u mijn eigen goede voornemens besparen. In de plaats daarvan zal ik het hebben over wat ik vind dat in 2015 belangrijk zal zijn voor ondernemingen, van welke grootte dan ook.

Wat hebben we in 2014 bereikt?

Waar ik het meest trots op ben, is de stijging van het aantal lezers van onze blog. Eindelijk zichtbare resultaten! We hebben eindelijk de energie gevonden om opnieuw te beginnen met de Nederlandse versie van de blog en de onderwerpen die ons nauw aan het hart liggen ook in het Nederlands te kunnen aanbieden: marketing in het algemeen, klanttevredenheid, loyauteit en marktonderzoek. Na zes maanden blijft het aantal lezers van de Nederlandse blog eerder matig, maar we gaan  ons zeker inspannen om ons (vooral via de sociale media) beter te positioneren in België en Nederland.

Het beste nieuws uit 2014 is eigenlijk dat we het aantal verwachte bezoekers van onze Franstalige blog hebben bereikt en zelfs hebben overschreden. We bereiken probleemloos ons dagelijks cijfer en behouden het streefcijfer van 100 000 bezoeken per jaar. Dat kan weinig lijken, maar de inhoud die we brengen is dan ook zeer gespecialiseerd en behoorlijk technisch en de artikels zijn lang. We zitten dus op een niche van mensen die geboeid zijn door marketing en die op zoek zijn naar scherpe analyses. Ik denk dat de stijging met 200% (tegenover 2013) vooral te danken is aan onze aanwezigheid op sociale media en ook aan enkele controversiële artikels die we publiceerden, waardoor we een zekere bekendheid kregen. Met name onze artikels over de rendabiliteit van de horecasector en die over Uber, AirBnb en over de deeleconomie in het algemeen werden goed doorgegeven.

Wat heeft 2015 voor ons in petto?

De hoofddoelstelling voor 2015 is het aantal lezers van de Engelse blog te verdubbelen. De frequentie blijft daar al enkele jaren gelijk, maar is eerder laag. Gezien de inspanningen die we doen om originele kwaliteitsvolle inhoud in het Engels uit te brengen, zou de interesse groter moeten zijn. Wat de inhoud betreft, zullen we vanzelfsprekend nog altijd thema’s over marketing en marktonderzoek behandelen. Toch zullen we door het groeiende belang van gegevens in ondernemingen (de « Big Data » waarover iedereen spreekt) ook dat onderwerp wellicht nog dikwijls bespreken. « Data mining » en « business intelligence » zijn inderdaad geen onderwerpen die enkel voor grote ondernemingen zijn weggelegd. We gaan dus ons best doen om dat onderwerp toegankelijk te maken voor kleine en middelgrote ondernemingen. Ook zij kunnen meer met hun gegevens doen en zo hun groei versterken.

Wij hopen dat u ons ook in 2015 met veel interesse zult blijven lezen en danken u nogmaals voor uw loyauteit.



Posted in Diverse.

Plaats uw mening

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *